tirsdag, juni 17, 2008

Små hapser a la Sarah Bernhardt


Forleden orkede jeg ikke at bage til torsdagens strikkecafé. Men så var det lige så heldigt, at jeg lå inde med en pose små amarettomakroner, som trængte til at komme ud i verden samt chokolade og fløde. Og småpynt har jeg altid i massevis. Så derfor: Varme en sjat piskefløde, smelte en masse chokolade i fløden, røre rundt og stille på køl. Senere: piske chokoblandning, putte i sprøjtepose, sprøjte en klat på (den rundede side af) hver makron, stille i fryseren ca. 15. minutter, dyppe i smeltet chokolade, pynte. Haps!

Forholdet mellem fløde og chokolade kan varieres en del, men der skal så meget chokolade i, at blandingen bliver noget fastere end flødeskum, når det bliver pisket op. Prøv fx. 200 g chokolade til 1 dl fløde. Læs evt. lidt mere om ganache/chokoladecreme hos Kagebutikkens serviceside Marcipan-figur.dk (erstattes senere af Kageskolen.dk). Det kunne også være superlækkert med en lille sjat spiritus fx. Kahlua eller Grand Marnier i cremen...

Jeg er personligt ikke så hys omkring hvilken type chokolade, jeg bruger. Ganache er en fantastisk måde at bruge diverse chokoladestumper og rester på. Hvis du fx. har et stykke chokolade, der er blevet lidt gråt på overfladen og derfor ikke er så festlig at servere, som den er, skal det ikke smides ud: Ned i fløden med skidtet, og chokoladen genopstår som blank og blød himmerigsmundfuld!
Arla har i øvrigt en noget mere nøjagtig opskrift på Sarah Bernhardt-kager. DE har også mange andre gode opskrifter og tipd og tricks. Siden er hermed varmt anbefalet.
(Tilføjelse til bloggen 26. november 2008: Jeg har samlet otte knaldgode opskrifter på kager uden mel - det bliver de altså ikke hverken kedelige eller sunde af! - i en pdf-fil (lige til at printe ud), som du kan købe for kun kr. 20,- Se på min hjemmeside: Opskriftshæfte til salg!)

Ingen kommentarer: