Jeg har tilføjet nogle ingredienser og har lavet en kage, der er knap så enkel, men til gengæld lidt mere snickers-agtig og SUPERlækker. Og stadig naturligt glutenfri.
Peanutbutter-kage
(til en almindelig størrelse springform - 10-12 stykker)
(til en almindelig størrelse springform - 10-12 stykker)
- 4 æg
- 150 g sukker
- 225 g smooth peanutbutter (jeg brugte en udgave fra Lidl, der ikke er ret sød, og som har en god, ristet smag)
- 100 g mandelmel
- ca. 100 g dulce de leche
- 100 g god, lys flødechokolade (jeg brugte Jivara fra Valrhona)
- 50 g smør
- 25 g mørk chokolade
- saltmandler - eller måske mere oplagt: peanuts - til pynt
Pisk æggene LÆNGE med en håndmixer eller køkkenmaskine! Fx. 8 minutter som foreslået på Craftsy. Tilsæt sukkeret og pisk 1-2 minutter mere. Vej peanutbutter af og rør det evt. lidt blødt med et par skefulde af æggeblandingen. Kom peanutbutter i skålen med luftig æggeblanding og pisk forsigtigt indtil blandingen er helt ensartet. Rør mandelmelet i blandingen.
Hæld dejen i en springform, der er smurt eller beklædt med bagepapir - eller i hvad du ellers måtte have af forme. Bag kagen i 20-25 minutter ved 175º. Den skal have fået lidt farve og en strikkepind, der stikkes ind i midten af kagen, skal komme ud uden dej på.
Lad kagen køle af.
Fordel et lag dulce de leche over kagen. Smelt flødechokolade og smør sammen. Rør, så de to samler sig til glat chokoladesmør. Fordel over kagen, så al dulche de leche bliver dækket.
Smelt den mørke chokolade i hjørnet af fx. en frysepose. Pynt kagen med saltmandler eller peanuts. Klip hjørnet af plastikposen og pynt yderligere med mørk chokolade.
Lad kagen køle af.
Der var også dej nok til to små "brød"-forme... |
- og jeg kunne skære fine, små skiver af kagen. |
Your peanut butter-kage? No, I haven't seen it! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar