Kladdkaka. Tung. Tæt. Sej. Sød. Blød. Nem. |
Jeg tog nogle billeder på ChokladFestivalen; dem kan du se på Facebook, hvis du vil have en fornemmelse af, hvad du gik glip af. Jeg vil lige fremhæve et enkelt billede som min søster tog:
Foto: Ulla Lotz |
(Send navn og adresse til madeleine.ronnvi@aller.se. Bladet koster SEK 421/6 numre)
Jeg tog kagebrillen på ude i byen; det kom der også et album på Facebook ud af.
Der sad en lille nisse på en lussekatt. Ham tog jeg med hjem. |
Det er muligt, at jeg er den sidste person i verden, der har opdaget, hvad ordet dækker over, men nu ved jeg det, og jeg kan egentlig godt forstå what all the fuss is about. Kladdkaka må være en af de nemmeste kager i verden at lave. Børn kan bage klassisk kladdkaka næsten uden hjælp. (Der var en kladdkaka tävling under ChokladFestrivalen). Den kan varieres. Den er usigeligt lækker på den helt og aldeles snaskede måde.
Jeg så lyset, da jeg googlede kladdkaka og havnede hos Therésia Erneborg (Tea) på bloggen Söta Saker. Dejligt sted!
Kladdkaka med Baileys
- 100 g smeltet smør
- 3 dl sukker
- 2 æg
- 1½ tsk vanillesukker (Jeg var løbet tør (!), så jeg brugte hjemmelavet essens: udskrabede vanillestænger, der har stået i vodka i det lange glas LÆNGE)
- 1 knivspids salt
- 4 spsk kakao
- 1½ dl mel
- 3 spsk Baileys
Dejen laves meget nemt: smelt smørret forsigtigt i en kasserolle
Hjemmelavet vanilleessens... |
og kom derefter alle de andre ingredienser op i kasserollen.
Læg mærke til, at der er dobbelt så meget sukker som mel i kagen! Det er bl.a.det, der gør den så herligt snasket og sej. |
Lad den køle af inden du skærer i den.
Kagen SKAL virke meget blød i midten, men den skal være til at skære ud.
Mat på bordet nu igen.
Gode Gud, välsigna den!
Fra Kyrkkaffe, 2011
Ingen kommentarer:
Send en kommentar