mandag, maj 11, 2009

Påske i Rusland; mandag i Kingosgade

Jeg elsker internettet! Nu har jeg igen fået en "gadget" i hænderne, som jeg aldrig ville have kendt eksistensen af og langt mindre have haft muligheden for at få mellem hænderne, hvis altså ikke det lige var for det store WWW. Og sikke et fattigt liv, jeg ville have levet.


Tingesten - som er i fire dele, der kan samles og skilles efter behov - er egentlig beregnet til at lave en russisk påskedessert, pashka, i. Pashka er en kvark- og ægbaseret sag, som skal fyldes i en særlig form, for at kunne blive vendt ud som en firesidet pyramide uden top. I formen får den særlige, russiske skrifttegn og symboler på siderne, og tegnene skal forkynde for alverden at Kristus er opstanden. Simpelt og kompliceret på en og samme gang. Denne kvark-mousse spises sammen med/på en særlig brødagtig påskekage, kulich. Kulich'en skæres i skiver og smøres med pashka. Ja, det er jo ikke noget jeg ved af erfaring! Det er endnu en dejlig viden, som jeg har fået ud af internettet.

Nu er det jo hverken påske eller Rusland nu og her, og de fakta kombineret med min utålmodighed, fik et lækkert og faktisk ret dramatisk udtryk i dag: (påske-)budding med (blodrød) frugtsauce. En klassisk dansk dessert, som ved hjælp af den nye form, fik helt ny mening.
Dr. Oetker står bag den dejlige, skælvende budding og diverse småskumle erhvervsgrunde på Vestegnen har lagt brombær til saucen.

Det er jo en desserternes "Passion of the Christ"! Man kunne måske bage en tornekrone...

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Fantastisk artikel. Jeg får helt lyst til at smage. Måske man kunne komme putte lidt passionsfrugt i saucen for at understrege 'passion of...'
Skæve tanker fra S. Hoff