søndag, februar 22, 2009

The seven deadly sins of chocolate


Jeg fik et gavekort til butikken Kunst og Køkkentøj til jul. Butikken ligger i butiksarkaden tæt på Magasin - Østergade 26 D hedder adressen.

Det tog mig riiiigtig dejlig lang tid at få kigget hele butikken igennem, men så fandt jeg til gengæld også en helt fantastisk bog i udsalgsbunken: "The seven deadly sins of chocolate". Den måtte jeg bare eje! Jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde kommer til at prøve nogen af opskrifterne i bogen, men billederne! Overdådige, dekadente, helsides. Og masser af dem.

Jeg er også ret vild med den skønne tanke om at tage ugebladsretorikken om "syndig" chokolade helt ud hvor kalorierne vender. Det er guld værd!

(At jeg så som teolog mener at den evindelige kobling mellem handlinger - fx. at spise og nyde chokolade - og synd er primitiv, misforstået og netop damebladsagtig på den ufede måde er en helt anden historie. Den historie vil i en vis udstrækning blive udfoldet på en anden blog: http://ku-praest.blogspot.com/)

Den skønne bog er skrevet af Laurent Schott og billederne er taget af Thomas Delhemmes. Bogen kan fås hos Amazon.com. Den er i øvrigt også udkommet i en udgave der hedder "The seven sins of chocolate". Gad vide, hvad man skal lægge i det?

Ingen kommentarer: