søndag, marts 07, 2010

Chokoladefestival 2010

En skøn måde at tilbringe sin søndag på: Chokoladefestival 2010 i Tap 1 på Carlsberg. Det er oven i købet kun en 5 minutters cykeltur hjemmefra. Jeg skulle egentlig have været afsted med en veninde; hun måtte desværre melde afbud - men det holdt mig nu ikke tilbage.


Det var ret overvældende. Tap 1 er en gammel tappehal og det er et STORT sted. Selve hallen, som rummede udstillernes stande er 4.500 m2! Og der var temmelig mange mennesker, da jeg kom kl. 12.
Først måtte jeg cruise etablissementet et par gange, så jeg kunne danne mig et overblik.

Jeg havde spist et par solide rugbrødsmadder hjemmefra, og havde en flaske vand med i tasken. Jeg var velforberedt. Og det var klogt. Ellers kunne det være gået helt galt.

Der var et hav af muligheder. 26 stande med forskellige afskygninger af chokolade. Mange steder er det tydeligt, at der bliver gjort rigtig meget ud af æstetikken, og det er simpelthen en fryd for øjet: Lækre æsker, glittede brochurer, gennemtænkte uniformer, krymmel og sløjfer, imponerende guldtryk, overvældende chokoladeskulpturer, skønne farver, blanke overflader.

Ved nærmere eftertanke er det egentlig underligt, at jeg ikke lagde mærke til nogle gode dufte. Der blev talt til øjnene, men ikke nævneværdigt til næsen. Jo forresten, jeg stak næsen helt ned i en dåse Kusmi-te med chokoladesmag. Jeg købte den, men måske nok mest for den fine dåses skyld; fordi den vil passe fint i min samling af store og små Kusmidåser. Den smagsprøve, som jeg fik et andet sted, var ikke MEGET overbevisende.

I indgangen fik man udleveret 6 stk. chokoladefarvede - hvad ellers?! - poletter, som kunne bruges til at "betale" for smagsprøver. Det har jeg ikke oplevet før, men det virkede ret smart. Til den slags arrangementer kan der nemlig nemt gå grådighed i den, og med poletterne blev det indre chokoladesvin holdt bare lidt i ørerne.

Jeg vil dog straks komme med en indrømmelse: Summerbird uddelte deres små, lækre flødeboller UDEN at kræve poletter for dem, og mit indre svin drev mig - på trods af fornuftig affodring - forbi deres stand mere end en gang mere end én...!

Jeg har nu en flødebollefavorit, som jeg lærte at kende på en anden mad-"udstilling": A Xoco's lakridsbolle. Dén er god! A Xoco delte også gode smagsprøver ud - uden poletter...

På standen for Magasin Chokolade blev jeg fristet af et godt tilbud på deres bog "Chokolade. Til kaffen. Til børn. Til dessert. Til Jul". En temmelig fin og venlig bog om chokoladens lyksaligheder og anvendelsemuligheder med 24 fristende opskrifter udviklet af Morten Willadsen og Mette Blomsterberg. Så sent som i torsdags blev jeg gjort opmærksom på at sidstnævnte har fået sit helt eget program på DR1, Det søde Liv. Første afsnit blev vist i den forløbne uge, og kan ses på nettet.

For mig blev den mest interessante stand Exclusive Pastries'. Jeg er jo en bagetosse, og her blev der bl.a. præsenteret macarons (French macaroons) i mange varianter. Jeg endte med at bruge mine seks poletter på tre smukke "sukkerburgere", som personalet selv kaldte dem! Det blev til en lilla med lavendelfyld, en orange med salt-karamel og en næsten naturligt udseende lysebrun med mokkafyld.

Den grønne med mint, den lyserøde med hindbær-lakrids, den gule med passionsfrugt og adskillige andre måtte jeg springe over i denne omgang. Jeg KAN (jo, det kan jeg faktisk nok godt, men jeg vil/bør) jo ikke æde mig igennem dem allesammen på én gang. Nu er der noget at se frem til.

Jeg transporterede dem forsigtigt hjem i min fine pose fra Kusmi-købet, og nu ligger de ude i mit køkken og venter på at jeg nænner at spise dem...

Så sent som i dagens avis - Politiken - var der en artikel om disse macarons, og også i bladet Spis Bedre har de været genstand for opmærksomhed for et par måneder siden. På internettet er der masser af bud på, hvordan de laves - og ikke laves. De er hotte i kageverdenen!I Politiken omtales, at de franske vidundere vises/spises i filmen Marie Antoinette. Jeg tror vi har dem herunder 1.10-1.14 inde i sammenklippet:(De franske makroner optager mig en del for tiden - for jeg behersker dem IKKE; det vil jeg skrive mere om i et andet blogindlæg.)

Jeg tilbragte alt i alt to dejlige timer i Tap 1, og kom hjem med en passende høst af gode chokoladerelaterede sager. Jeg er en lykkelig kvinde!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Har lige set at Schweizer bageriet i Århus er begyndt at sælge macarons - hvis vejen skulle falde forbi ;-)