tag:blogger.com,1999:blog-22037571.post3375738248402296374..comments2024-02-27T17:34:16.697+01:00Comments on Kage! Kage! Kage!: Fødselsdagskager på fin opsats - og noget om ganacheLise Lotzhttp://www.blogger.com/profile/07682549460221410148noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-79843749466221128412011-09-04T16:08:27.556+02:002011-09-04T16:08:27.556+02:00Hej male6561,
Tak for de pæne ord! :-)
Chokolad...Hej male6561,<br /><br />Tak for de pæne ord! :-)<br /><br />Chokoladerne er købt sådan. Jeg tror, at jeg købte dem hos Specialkøbmanden i sin tid...<br /><br />LiseLise Lotzhttps://www.blogger.com/profile/07682549460221410148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-72769426615657589712011-09-04T15:57:46.042+02:002011-09-04T15:57:46.042+02:00halløj hvor er et fint! men kan du sige mig hvorda...halløj hvor er et fint! men kan du sige mig hvordan du har lavet de der skinnende guldfarvede chokolader på topen af lagkagen med chokoladecreamen?male6561https://www.blogger.com/profile/10119304122798308359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-61068825917489214922011-09-04T15:55:59.065+02:002011-09-04T15:55:59.065+02:00halløj hvor er det fint! men kan du sige mig hvord...halløj hvor er det fint! men kan du sige mig hvordan du har lavet de der skinnende guldfarvede chokolader på toppen lagkagen med chokoladecreamen?male6561https://www.blogger.com/profile/10119304122798308359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-76562254193616630202010-08-15T21:49:50.613+02:002010-08-15T21:49:50.613+02:00Hej igen,
Forstår jeg dig rigtigt: du havde et bl...Hej igen,<br /><br />Forstår jeg dig rigtigt: du havde et blandingsforhold - 600 g chokolade til 2 liter fløde? Så må du da have pisket massen og netop gjort den flødeskums-/cremeagtig?! Og så er det vist noget andet end ganache. Men nu bliver jeg helt i tvivl... Wikipedia - på engelsk - har en definition: http://en.wikipedia.org/wiki/Ganache Her omtales den blødeste ganache som 1 del choko til 1Lise Lotzhttps://www.blogger.com/profile/07682549460221410148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-38419577805571283732010-08-15T21:21:08.112+02:002010-08-15T21:21:08.112+02:00Tusind tak for dine udførlige svar :)
Jeg har net...Tusind tak for dine udførlige svar :)<br /><br />Jeg har netop lavet en kage med fyld, hvor jeg brugte 600 g til 2 liter.<br />Jeg synes, den blev meget flødeskumsagtig men var nervøs for om den ville gøre den for tung at komme mere chokolade i. Og så var jeg nervøs for holdbarheden.<br />Skal helt klart føle dine anvisninger næste gang :)Josefinenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-34624610010254686872010-08-15T15:51:51.107+02:002010-08-15T15:51:51.107+02:00Hej Josefine,
Ja, til den bløde ganache 100 g cho...Hej Josefine,<br /><br />Ja, til den bløde ganache 100 g chokolade til 1 dl fløde. Til den faste 300 g chokolade til 1 dl fløde. (Eller 100 g chokolade til 1/3 dl fløde...) Jeg bruge samme tommelfingerregel til alle slags chokolade. Men det er KUN tommelfingerregler! :-) <br /><br />Hvis jeg skal lave noget, som bare SKAL have den helt rette fasthed, så laver jeg en "prøvekørsel" i god Lise Lotzhttps://www.blogger.com/profile/07682549460221410148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-15642752102134100022010-08-15T14:53:04.783+02:002010-08-15T14:53:04.783+02:00Tak for svar :)
Så må jeg lige være helt sikker p...Tak for svar :)<br /><br />Så må jeg lige være helt sikker på, hvad du mener:<br />100g til 1 dl?<br /><br />Og gør du forskel på mørk og hvid chokolade?Josefinenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-41830723027610189672010-08-15T00:08:30.474+02:002010-08-15T00:08:30.474+02:00Hej,
Tak for spørgsmålet!
Angivelserne er cirka...Hej,<br /><br />Tak for spørgsmålet! <br /><br />Angivelserne er cirkamål og derfor regner jeg chokoladen i gram og fløden i dl.<br /><br />Det er ikke så vigtigt med helt præcise mål, for der er alligevel forskel på chokolade. Nogle chokolader er blødere end andre og chokoladerne reagerer derfor lidt forskelligt, når de indgår i ganache. Små variationer i blødhed/fasthed ødelægger ikke noget. :-Lise Lotzhttps://www.blogger.com/profile/07682549460221410148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-31732687422568032122010-08-14T20:52:18.203+02:002010-08-14T20:52:18.203+02:00Er chokolade/fløde målt i vægt eller fylde?
Altså...Er chokolade/fløde målt i vægt eller fylde?<br /><br />Altså 1 dl til dl eller 100g til 100g? :)<br /><br />Og tak for holdbarhederne og beskrivelserneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22037571.post-54985295688276354102010-06-11T19:14:26.134+02:002010-06-11T19:14:26.134+02:00Ej hvor er de fine - kagerne! Med hensyn til opsat...Ej hvor er de fine - kagerne! Med hensyn til opsatsen, har jeg også læst et eller andet sted, med at lave kage-opsatser af gammel porcelæn, og jeg syntes de giver et smadder sødt personligt udtryk :)jordbærkagen.comhttps://www.blogger.com/profile/03127319153397663900noreply@blogger.com